Kasuár přilbový (Casuarius casuarius)

23. listopadu 2008 v 19:28 | Baruš |  ☼ Ptáci ☼

Kasuár přilbový (Casuarius casuarius)


Všichni kasuáři (3 druhy) žijí skryti v hustých tropických lesích, proto je vzácnou příležitostí setkat se s nimi v přírodě. Na vnějším prstu kasuára se vytvořil ostrý dráp dlouhý až 10 cm. kterým může způsobit velmi vážné zranění. Na hlavě má kasuár přilbový hřeben a na krku kožovitý lalok, který mění barvu v závislosti na náladě ptáka.Kasuár přilbový je největším ze tří druhů (130-170cm)-(hmotnost17-70kg).Jako jdiný žije v Austrálii, tak i na Nové Guineji. V době námluv samci vábí samice, tím že vydávají hluboké rachotivé zvuky. Po zbytek roku vedou dospělí ptáci, samotářský život. Živí se spadlými plody.Kasuár je velmi nebezpečný dokáže zabít jako nic dospělého člověka.

DSC05925
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama