Nesyt africký(Mycteria ibis)

23. listopadu 2008 v 19:57 | Baruš |  ☼ Ptáci ☼

Nesyt africký(Mycteria ibis)

Žije v Africe jižně od Sahary, v mokřadech i na březích jezer a řek, avšak někdy i u mořského pobřeží. Dorůstá 95 - 105 cm, váží 1,9 - 2,9 kg a v rozpětí křídel měří 150 - 165Je to středně velký čáp s růžovobílým zbarvením,ocas a letky má černé, tvář má lysé růžově až červeně zbarvené.Zobák je dlouhý,žlutý a zahnutý dolů,nohy jsou sytě růžové.Mláďata jsou zbarvena do hněda.Svatební šat má na křídlech a zádech sytě růžový nádech.Živí se malými savcemi, ryby a plazy, ale i hmyz a larvy.Se zobákem jezdí pod hladinou a loví.Hnízdí v koloniích i s jinými druhy, na stromech nebo skalách.Samec vybírá místo ke hnízdněný. Samice snáší 2 - 3 vejce, na kterých sedí střídavě se svým partnerem přibližně po dobu 30 dní.


DSC05822
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama