Pudu jižní (pudu pudu)

23. listopadu 2008 v 20:00 | Baruš |  ♂ Savci ♀

Pudu jižní (pudu pudu)


Žije v jížní americe, obývá deštné lesy a bambusove houštiny o nížin po linii sněhu.Žije v párech nebo malých skupinkách.Živí se listy, větvemi, pupeny, plody.Je to nejmenší jelen na světě. Je dlouhý asi 85cm,ocas má dlouhý 8 cm, výška v kohoutku 35-38cm a váží asi 9-16kg.Samice rodí po vzhruba 7 měsících březosti, jedno mládě o hmotnosti 1-1,5 kg.Samci mají jednoduché,nerozvětvené parůžky 7-10 cm dlouhé.Toto zvíře je zařazeno do ohrožených druhů.Vědci si myslí že v přírodě žije už jen 450-550 jedinců.

DSC05926


DSC05943
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama