Rehek zahradní-(Phoenicurus ochruros)

23. listopadu 2008 v 19:12 | Baruš |  ☼ Ptáci ☼

Rehek zahradní-(Phoenicurus ochruros)


Je rozšířen ve střední a jižní Evropě, na západ do Anglie, na východ až do severní Číny.Evropští jedinci zimují v severní Africe. U nás velmi hojný. Délka kolem 15 cm. Přílétá koncem března, odlétá v říjnu. Původně žil na skalnatých místech, al nastěhoval se do blízkosti člověka.Hnízdo si buduje z kořínků, stébel, chlupů atd...pod střechami kůlen, ve stodolách, na okeních římsách a na stromech. Samička snáší 5-6 bílých vajíček. Sedí 14 dní.Mláďata opouštějí hnízdo ještě naschopná letu a ukrývají se.Živí se hlavně různých hmyzem.

IMG_2984
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama