Stepokur kirgizský (Syrrhaptes paradoxus)

23. listopadu 2008 v 19:58 | Baruš |  ☼ Ptáci ☼

Stepokur kirgizský (Syrrhaptes paradoxus)


Žije ve Střední Asii,v Evropě výjměčně v zimě odletá.
Obývá řídce zarostlé stepi a polopouště.Živí se semeny a částmi rostlin.
Je dlouhý asi 29-36cm,ocas má dlouhý asi 13-24 cm, rozpětí 60-71 cm a váží asi 200-300g.Samice snáší do hnízda na zemi 2-3 vejce, na kterých sedí až 26 dní.

DSC05810
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama